etusivu edellinen sivu   ohje
  Yritysinfo
  Akupunktio
 
 
  Akupunktio  
 
Akupunktiohoito

  • stressiin, uni- ja paniikkihäiriöihin sekä burnoutiin
  • vatsavaivoihin
  • tuki- ja liikuntaelinsairauksiin
  • allergioihin ja astmaan
  • lihasjännituksiin ja kiputiloihin
  • kroonisiin ja akuutteihin sairauksiin

    Akupunktio

    Akupunktio on vanhin tunnettu hoitomuoto, mutta länsimaissa se tuo yhä mieleen lähinnä itämaisen mystiikan. Varhaisin kirja akupunktiosta kirjoitettiin Kiinassa lähes 5000 vuotta sitten ja Euroopassakin sitä on käytetty parannusmenetelmänä jo 1600-luvulta lähtien. Suomessa hoitoa on annettu useiden vuosikymmenien ajan ja Suomen akupunktiolääkäreiden liittoon kuuluukin useita satoja jäseniä.

    Akupunktiossa käytetään hoitomenetelmänä ohuita neuloja, jotka pistellään tarkoin valituille alueille ympäri kehoa. Neulojen asettaminen paikoilleen aiheuttaa enintään pienen nipistyksen ja potilas saattaa jopa nukahtaa hoidon aikana. Oikeat pisteet akupunktiolääkäri löytää tunnustelemalla potilaan pulssin kautta energiavirtojen tasapainoa. Jokaiselle tehdään täysin henkilökohtainen hoitosuunnitelma. Neulat vaikuttavat monella tapaa ruumiiseen ja mieleen. Pistokohdasta lähtee hermoviesti selkärankaan joka edelleen ohjaa sen halutulle vaikutusalueelle. Samalla alkaa endorfiinin eritys joka lievittää kipua, ahdistusta ja stressiä.

    Akupunktio auttaa akuuttiin kipuun yhtä hyvin kuin pitkäaikaiseen särkyyn, psykosomaattisiin vaivoihin, allergioihin, migreeniin, vatsavaivoihin, lihaskramppeihin, stressiin, masennukseen, uupumukseen, unettomuuteen, rytmihäiriöhin, ruuansulatuselinten ja keuhkojen toimintahäiriöihin sekä hermoperäisiin sairauksiin. Akupunktio on myös tehokas apukeino laihduttamisessa sekä tupakoinnista vieroittamiseen. Sen vaikutus syövän hoidossa on tutkimuksen kohteena ja nykyisellään sitä käytetään vahvistamaan syöpäpotilaiden immuunijärjestelmää.

    Vaikka akupunktio on tehokas hoitomuoto, vieläpä ilman lääkkeistä aiheutuvia sivuvaikutuksia, tulevat ihmiset usein vastaanotolle vasta viimeisenä keinona tai lääkärin lähettämänä. Silti akupunktio sopii niin lapsille kuin aikuisillekin ja yli 90% löytää hoidosta apua itselleen. Akupunktion tarkoitus vaivan poistamisen lisäksi on myös ennalta ehkäistä sitä. Useilta oireet katoavat pysyvästi jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen ja osalta kipu häviää asteittain tai pitkiksikin ajoiksi.
  •